Ajankohtaista

Fysioterapian kotikäynneistä saa nyt kotitalousvähennystä

02.01.2024

Vuoden 2024 alusta lähtien kotitalousvähennys koskee myös kotona tai vapaa-ajan asunnossa annettavaa fysio- ja toimintaterapiaa. Tänä vuonna kotitalousvähennyksen korvausmäärä on korotettu ja korvaa  60 %  kotona tuotetun palvelun hinnasta, jolloin enimmäiskorvaus per verovelvollinen on 3500 € vuodessa. Korotus on määräaikainen, ja ensi verovuodesta 2025 alkaen korvausrajat ovat vastaavasti 40 % ja 2250 €, omavastuu on 100 €. Vähennys myönnetään vain työn osuudesta, ei tarvikkeista, apuvälineistä tai matkakustannuksista. Laskulla ja maksukuitissa pitää siten matkakorvaus ja työ näkyä eriteltyinä. 

Kotitalousvähennykseen oikeuttavan terapian kohteena voi olla verovelvollinen itse tai tämän kanssa samassa taloudessa asuva henkilö ja terapia tulee toteuttaa kodissa tai vapaa-ajan asunnossa.  Jos samaan palveluun jo saadaan esimerkiksi omaishoidon tukea, palveluseteliä, lastenhoidon tukea, työnantajalta saatua tai muuta etuutta, niin tällöin sen kustannuksista ei voi hakea kotitalousvähennystä. Verotuksessaan voi kotitalousvähennyksestä siis hyötyä sellainen verovelvollinen, joka maksaa sen verran veroja, että niistä voidaan tehdä vähennyksiä. Jos näin ei ole, voi omainen hankkia pientuloiselle läheiselleen palveluja ja hyödyntää kotitalousvähennyksen omassa verotuksessaan. Verottajan ohjeistus on sama kuin hoiva- ja hoitotyön kotitalousvähennyksen kohdalla.

Kotona tehtävä fysioterapia ja kuntoutus sopii kaikenikäisille

Kotitalousvähennys helpottaa fysioterapiapalvelujen tilaamista itselle tai läheiselle - kotiin  tai vapaa-ajan asunnolle. Kun kotikäynnit toteutuvat asiakkaan omassa tutussa ympäristössä, saadaan liikkumisen ja kuntoutumisen haasteet yhdistettyä päivittäisen arjen  tarpeisiin ja  asiakkaalle voidaan suunnitella sopiva yksilöllinen harjoitteluohjelma kotiolosuhteisiin. Meillä Fysielissä löytyy paljon osaamista ja kokemusta myös kotikäyntien toteutuksesta eri ikäisille ja eri tarpeisiin. Tutustu palveluihimme ja kysy lisää!

Omaiset voivat tarjota terapiapalvelua ikääntyneille vanhemmilleen

Nyt verovelvollisella henkilöllä on mahdollisuus hankkia ja kustantaa kotona toteutuvia fysioterapiapalveluita myös iäkkäille vanhemmilleen ja saada näistä kotitalousvähennyksen itselleen. Kotiin vietävien fysioterapiapalvelujen kohteena voi olla verovelvollisen henkilön, hänen puolisonsa tai edesmenneen puolisonsa vanhemmat, ottovanhemmat, kasvattivanhemmat tai näiden suoraan ylenevässä polvessa olevat sukulaiset tai edellä mainittujen henkilöiden puolisot, silloin kun työ suoritetaan heidän käyttämässään asunnossa, vapaa-ajan asunnossa, mutta myös palvelutalossa asuvan henkilön yksityisesti hallitsemissa tiloissa, eli omassa huoneessa.

Kotitalousvähennyksen hakeminen on helppoa, lisätietoja löytyy Verohallinnon sivuilta.

 

 

 

Fysiel Oy

Köydenpunojankatu 8 D
00180 HELSINKI

Meidät löytää Köydenpunojankatu 8 ja Ruoholahdenkatu 26 kulmasta, katutasosta.

Yhteydenotot

050 0916 109


Aukioloajat

Olemme auki sopimuksen mukaan

Jätä viesti


Tai ota yhteyttä