Ajankohtaista

Pidä huolta itsestäsi!

03.01.2023

Vuoden alussa tehdään perinteisesti päätöksiä oman hyvinvoinnin edistämiseksi; lisää liikuntaa, terveellisempi ruokavalio, paremmat yöunet, enemmän sosiaalista elämää, jne. Pandemiavuodet ovat monen kohdalla voineet vähentää aktiivisuutta ja aiheuttaa jäykkyyksiä, jopa kipuja kehoon. On siis hyvä, jos uudenvuoden lupaukset innostavat meidät liikkeelle.

Liikuntafysiologia tutkii erityyppisten liikuntamuotojen ja myös liikkumattomuuden vaikutuksia, esimerkiksi Jyväskylän yliopistossa. Vähäisen liikunnan seuraukset tuntuvat usein ensiksi tuki- ja liikuntaelimistössä, kun vaikkapa niska, olkapäät, selkä, lonkat, polvet ym. kipeytyvät.  Toisaalta terveysriskit ylipainon, verenpaineen, jopa kakkostyypin diabeteksen osalta kasvavat, puhumattakaan liikkumattomuuden vaikutuksesta mielialaan. 

On tärkeää pysyä aktiivisena myös kotona ja varsinkin etätöissä, jotta toimintakyky ja arjessa suoriutuminen säilysisi hyvällä tasolla. Pienetkin muutokset kohti aktiivisempaa liikuntaa kasvattavat motivaatiota ja piristävät myös mieltä. 

Varaa aika kehonhuoltoon - päivitetään kroppa ja ohjeet sopivaan liikuntaan.

Me Fysielissä teemme kehonhuoltoa fysioterapian keinoin huomioiden asiakkaan yksilölliset toiveet ja tarpeet - kokonaisvaltaisesti. Kannattaa nyt heti vuoden aluksi poiketa tarkastuskäynnille jumien aukaisuun ja kolotusten hoitoon, lymfaan tai hierontaan. Päivitetään yhdessä sopiva harjoitusohjelma nivelten hyvinvoinnin ja koko kropan liikkuvuuden ylläpitämiseksi.

Leikkauksen tai sairaalajakson jälkeisessä kuntoutuksessa olemme myös asiantuntijoita. Lisäksi teemme kotikäyntejä ja ohjaamme sekä matto- että laitepilatesta.

Lumiset kelit kaikkialla Suomessa mahdollistavat monien talviliikuntalajien harrastamisen. Nyt esiin sukset ja lumilaudat, pulkat ja potkukelkat, luistimet ja lumikengät ja ulos reippailemaan - pieninkin pyrähdys piristää! Terveyttä ja hyvää oloa vuodelle 2023!

Fysiel Oy

Köydenpunojankatu 8 D
00180 HELSINKI

Meidät löytää Köydenpunojankatu 8 ja Ruoholahdenkatu 26 kulmasta, katutasosta.

Yhteydenotot

050 0916 109


Aukioloajat

Olemme auki sopimuksen mukaan

Jätä viesti


Tai ota yhteyttä